Opruimwerkzaamheden boorputten NAM

Gepubliceerd op 17 maart 2022 om 17:00

Opruimwerkzaamheden boorputten NAM

De Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. (NAM) voert komende maanden werkzaamheden uit op verschillende locaties in en rond Schoonebeek en Nieuw-Schoonebeek. In het verleden zijn in deze omgeving putten geboord voor olieproductie. Als alles volgens plan verloopt ruimt NAM dit voorjaar de boorputten bij de locaties op met behulp van een mobiele opruimtoren.

Foto’s in dit artikel: mobiele opruimtoren, door NAM. 

De werkzaamheden zijn gesplitst in twee fasen en in totaal worden 12 locaties opgeruimd. De eerste fase start dit voorjaar waarbij zes putten opgeruimd worden. Waaronder de putten in de nieuwe buffer zuid. De komende maanden gaan de werkzaamheden plaatsvinden bij de locaties aan de Veenschapsweg en Valendisweg in Schoonebeek en aan de Dr. Ir. H.A. Stheemanstraat en Europaweg in Nieuw-Schoonebeek. In 2023 komt de toren terug voor nog zes andere locaties.

Mobiele opruimtoren

De mobiele opruimtoren wordt in losse onderdelen aangevoerd. Hiervoor zijn tientallen vrachtwagens nodig. De opbouw van de toren duurt enkele dagen per locatie. Als de toren opgebouwd is, is de eerste stap het afdichten van de putten. De boorput wordt door middel van cementpluggen op verschillende dieptes definitief afgesloten. Daarnaast worden metalen buizen die niet meer nodig zijn uit de ondergrond gehaald. Zodra de werkzaamheden afgerond zijn, wordt de toren afgebouwd en worden alle tijdelijke materialen netjes opgeruimd.

Hoe verder 

Afhankelijk van de voortgang liggen halverwege 2022 de locaties er dan weer net zo bij als voorheen. Het enige wat gewijzigd is, zit in de diepe ondergrond en is niet zichtbaar. Nadat de putten veilig afgesloten zijn, gaat de NAM de volgende stappen in het opruimproces plannen. Dan worden de terreinen helemaal opgeruimd. Hier is de opruimtoren niet meer voor nodig. Dit gebeurt met ‘normale’ machines. Zodra er meer duidelijkheid is over de planning van het volledig opruimen en saneren, komt de NAM met nieuwe informatie en wordt u ook via de nieuwsbrief geïnformeerd.

Contact

Lees meer op de website van de NAM: Locaties en activiteiten | NAM

Heeft u vragen of opmerkingen over onze werkzaamheden? U kunt 24 uur per dag telefonisch terecht bij onze meldkamer op telefoonnummer 0592 36 40 00. Tijdens kantooruren kunt u contact opnemen met Pieter Jan de Bos via 0592 363881 of per mail: pieterjan.debos@shell.com

bron: https://bargerveen-schoonebeek.nl

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.