Werkzaamheden Stheemansstraat

Gepubliceerd op 16 december 2023 om 16:28

Werkzaamheden Stheemanstraat: december-update

dec 12, 2023 | Buffer Zuid

 

Aannemer De Roo is hard aan het werk om de nieuwe Stheemanstraat aan te leggen. Het werk vordert gestaag, maar wát is het nat… Volgens de KNMI waren het de natste oktober én de natste november sinds het begin van de metingen, zie foto’s hieronder.  

Neerslag

Helaas heeft de neerslag ook effect op de werkzaamheden. Zo kan er op dit moment geen puinverharding en asfalt worden gelegd. De aannemer is begonnen vanaf de Kerkenweg aan de westkant, maar daar is het nu te nat om verder te werken. De werkzaamheden zijn ook gestart aan de oostkant, daar is de grond hoger en dus iets droger. Er worden watergangen gegraven en zand voor de weg aangebracht. Uiteindelijk werken we van twee kanten naar het midden toe. Mede door de nattigheid merken we dat de grond meer inzakt dan verwacht, dat heet ‘zetting’. Ook dat is een reden om nog te wachten met puinverharding en asfalteren. We houden goed in de gaten wanneer de zetting stopt. Zodra het droog genoeg is, wordt er geasfalteerd.

Nieuwe Stheemanstraat in gebruik

Het streven was om de nieuwe Stheemanstraat voor het groeiseizoen in gebruik te nemen, maar dat wordt waarschijnlijk uitgesteld. We zorgen ervoor dat grondeigenaren en pachters hun percelen tegen die tijd wel kunnen bereiken. Voor al het gewone verkeer blijft de huidige Stheemanstraat toegankelijk tot de nieuwe straat klaar is.

 

https://bargerveen-schoonebeek.nl/nl/werkzaamheden-stheemanstraat-december-update

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.